Bel +31 (0)416563005 | Whatsapp | E-mail
Login klanten

Make it work, again!

Make it work again recycle actie van Workman ism Dupal BedrijfskledingMake it work, again!
Recycle samen met ons voor de volgende generaties

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze wereld vandaag de dag. Bij Dupal Bedrijfskleding proberen we hier ook bewust mee om te gaan. Zoals we eerder hebben geschreven is de kleding/textielindustrie één van de meest verontreinigende industrieën die er bestaat (blog: Doe maar duurzaam, ook met werkkleding!). Dat zorgt voor een grote uitdaging, niet alleen voor ons maar voor de hele keten.

Make it work, again

Wanneer één van onze leveranciers dan een initiatief bedenkt om milieuvriendelijker te kunnen zijn dan juichen wij dat toe. Zo ook de nieuwe actie van WorkMan; Make it work, again. In een notendop houdt deze actie in dat je gedragen werkkleding in kunt leveren bij ons. In onze showroom staat een recycle ton.

Recyclen werkt echt

Weet jij wat er gebeurt met de door jou gedragen werkkleding nadat deze is versleten of niet meer wordt gedragen? Op dit moment wordt slechts 45% van het textiel in Nederland na gebruik gescheiden ingezameld. Dat betekent dat 55% van de kleding bij het grofvuil belandt. En dus nooit meer gerecycled of hergebruikt kan worden.

Lever je oude kleding in

Wanneer je je oude kleding inlevert (in bijvoorbeeld onze recycleton) dan wordt deze kleding opgehaald, gesorteerd en zoveel als mogelijk hergebruikt. Wanneer kleding niet hergebruikt kan worden dan zorgen de WorkMan recycle partners ervoor dat deze kleding gerecycled wordt naar nieuw garen voor textiel, poetslappen of isolatiemateriaal.

Hoe werkt de actie Make it work again?

Stap 1:
Check of jouw kleding in de recycleton mag:

  • Alle soorten (werk)kleding)
  • Ook kapotte kleding
  • Geen schoenen
  • Geen afval
  • Geen kleding die zeer heftig is besmeurd met olie of verf

Stap 2:
Lever je oude kleding in bij Dupal Bedrijfskleding. Stop ze in de Make it Work again ton in onze showroom.

Stap 3:
Dupal Bedrijfskleding zorgt ervoor dat de ingeleverde kleding wordt gerecycled zodat dit textiel opnieuw kan worden ingezet. Op wat voor manier dan ook!

Make it Work again is een initiatief van WorkMan. Dupal Bedrijfskleding is leverancier van WorkMan en dus inleverpunt van oude en gebruikte werkkleding.

Start de verduurzaming samen met Dupal Bedrijfskleding

Dupal bedrijfskleding ziet hoe groot het belang van het verduurzamen van de werkkledingindustrie is. We werken graag samen met WorkMan en andere merken die op dit gebied een stapje extra zetten.

Draag jij ook je steentje bij? Lever je oude kleding in bij ons.