Bel +31 (0)416563005 | Whatsapp | E-mail
Login klanten

Hoe kies je de juiste sportkleding?

Sportkleding uitkiezen waar moet je op letten? Dupal

 

 

Sportkleding uitkiezen. Dat is niet eenvoudig! Sportkleding dient jou als sporter te ondersteunen tijdens het uitoefenen van je sport. Welke kleding je uitkiest is dus afhankelijk van de sport die je beoefent. Maar voor alle sportkleding geldt; het moet comfortabel zitten, goed kunnen ventileren en zweet absorberen.

Tips kiezen juiste sportkleding

Waar kies je voor? Waar moet je op letten? Er is zoveel keuze! Kies je een legging, een korte broek, een crop top, een shirtje of een haltertop. De belangrijkste tip is dat je sportkleding moet kiezen waarin jij jezelf zelfverzekerd en goed voelt. Maar we hebben natuurlijk nog meer tips voor je. Kies voor:

  • hoogwaardige stoffen met vochtafvoerend en ademend vermogen.
  • stoffen licht van gewicht.
  • een goede pasvorm (passend bij jouw lichaamsbouw).
  • de juiste maat (zorg dat je kleding niet afzakt tijdens het rennen of zo strak zit dat je geen adem kunt halen).
  • goed aansluitende kleding voor optimale bewegingsvrijheid.
  • een kleurcombinatie waar je jezelf goed in voelt.

Sportkleding uitkiezen voor jouw team

Is het mogelijk jouw team, met verschillende mensen en dus een verschillende lichaamsbouw, er goed uit te laten zien met hetzelfde tenue? Het antwoord daarop is ja! Ook hier geldt dat de keuze voor de kledingstukken afhankelijk is van de sport.

Het is wel goed van tevoren rekening te houden met ieders lichaamsbouw. Daarbij is het natuurlijk ook mogelijk om vanaf een bepaalde maat een ander model bovenstuk of onderstuk aan te bieden. Ook is het slim om na te denken over de lagen die worden gedragen. Wellicht is het handig om een sportjasje aan het tenue toe te voegen zodat de warming-up buiten ook comfortabel is. Waar het om gaat is dat jullie als team eenheid uitstralen! En dat kan ook met bijvoorbeeld 2 modellen kledingbovenstukken.

Sportkleding van CRAFT Sportswear

Bij Dupal hebben we wel een favoriet merk waar het gaat om sportkleding. Craft Sportswear biedt kwalitatief mooie sportkleding en staat voor innovatie en design. Ze bieden functionele sportkleding welke je sportervaring in elk aspect verbeteren. Craft Sportswear heeft een zeer uitgebreid aanbod ademende sportshirts, comfortabele sportbroeken en functionele baselayers.

In de basis gaat het om de laagjes

Het merk Craft is bekend van het layer-principe. Met andere woorden de slimme insteek op laagjes. De baselayer bestaat uit een passende mouwloze top, t-shirt of shirt met lange mouwen. Deze vormt als het ware een tweede huid. De midlayer is om je warm te houden en bestaat uit een shirt of vest met korte of lange mouwen. De outerlayer beschermt je tegen de weersinvloeden. Deze bestaat uit een jas, jack of bodywarmer van ademend maar toch waterdicht materiaal.

Sportkleding met logo – laat je adviseren door Dupal

Wij begrijpen dat het lastig is en blijft om de juiste sportkleding voor bijvoorbeeld jouw sportteam of sportevenement uit te zoeken. Heb je hierbij hulp nodig? Wij adviseren je graag. En wil je de kleding liever zien, voelen en passen? Dat kan in onze showroom! Zo weet je zeker dat je de juiste keus maakt voor jouw team. Natuurlijk zorgen we er vervolgens ook nog voor dat de kleding wordt voorzien van je clublogo.

 

#sportkleding #kiezensportkleding #craftsportswear #teamkleding #sportteam #sportevenement