Bel +31 (0)416563005 | Whatsapp | E-mail
Login klanten

Werk je in de kou? Blijf warm met beschermende bedrijfskleding!

werken in de kou draag beschermende warme bedrijfskleding

Ben je voor je werk veel buiten tijdens ijzig koude winterdagen? Of werk je bijvoorbeeld in een koelcel? Dan is het verstandig om jezelf goed te kleden met beschermende bedrijfskleding. Maak gebruik van een juiste laagtechniek. Deze helpt je je lichaamswarmte te behouden tijdens blootstelling aan kou.

Blijf warm met de laagtechniek; werkkleding in 3 lagen

Een goede vuistregel is om drie lagen te gebruiken:
– binnenlaag om vocht van uw lichaam af te voeren
– tussenlaag om u te isoleren tegen de kou
– buitenste laag die fungeert als een barrière tussen jou en de elementen

De binnenlaag

Voor de binnenlaag is het een goed idee om iets te kiezen dat is gemaakt van synthetische vezels, wol of zijde in plaats van katoen. Katoen heeft de neiging om vocht vast te houden, waardoor het klam aan blijft voelen en het gevaar van kou snel toeneemt. Andere stoffen laten vocht vrij; verdampen van vocht en daardoor droog blijven is een belangrijk onderdeel van warm blijven.

De tussenlaag

De middelste laag sluit de lucht dicht bij je lichaam op en houd je warm. Synthetische fleeces, wol en ganzendons zijn super goede isolatoren. Bijkomend voordeel is dat deze verkrijgbaar zijn in verschillende gewichten zodat er altijd een variant is die aansluit op uw wensen en behoeften.

De buitenlaag

De buitenste laag is als het ware je harnas tijdens je werk en beschermt je tegen het winterweer. Deze beschermende bedrijfskleding zorgt er ook voor dat de binnenlagen niet nat worden. Hiermee voorkom je dat je lichaamstemperatuur daalt. Een buitenlaag van hoge kwaliteit houdt je niet alleen droog, het helpt je ook voorkomen dat die ijzige wind er doorheen snijdt. Zo kun je in alle omstandigheden warm aan het werk!

 

Zorg dat je zichtbaar bent

Een ander belangrijk aspect van buiten werken in barre winterse omstandigheden is dat je wellicht slecht zichtbaar bent. Ons advies? Investeer niet alleen in beschermende warme werkkleding maar ook in zichtbaarheid. Kies voor RWS-conforme buitenkleding, vooral in mistige of sneeuwachtige omstandigheden. Naast het voorkomen van aanrijdingen op het werkterrein, helpt goed zichtbare kleding reddingswerkers je snel te lokaliseren in noodgevallen.

Er is meer…

Naast de laagtechniek en zichtbaarheid zijn er volop extra middelen verkrijgbaar die je helpen jezelf warm te houden en te beschermen met kleding. Denk bijvoorbeeld aan waterdichte laarzen en sokken, leggings en thermisch ondergoed, waterdichte overalls, waterdichte handschoenen en isolerende handschoenvoeringen. Vergeet ten slotte sjaals, wintervoeringen, gezichtsmaskers en hoeden niet. Ijzige lucht is bijzonder hard voor oren en neuzen.

Jezelf beschermen en toch voldoende bewegingsvrijheid

Ben je bang dat je jezelf niet meer kunt bewegen nu je zoveel lagen beschermende kleding aanhebt? Dat valt reuze mee! De moderne werkkleding is zo ontwikkeld dat je hiermee prima je werk uit kunt voeren; deze is licht van gewicht, rekbaar en heeft een goede pasvorm. Het aankleden duurt misschien wel een minuutje langer. Maar het is de investering meer dan waard!

Meer weten over beschermende bedrijfskleding?

Wij helpen je graag bij het opstellen van een kledingplan voor koud weer of het werken in extreme omstandigheden. Laat je door ons adviseren en je bent verzekerd van een op maat samengestelde winter bedrijfskleding set, speciaal afgestemd op de werkplek. Neem vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom, wij helpen u graag verder. Onze drijfveer is de veiligheid van je werknemers.