Bel +31 (0)416563005 | Whatsapp | E-mail
Login klanten

Doe maar duurzaam, ook met werkkleding!

Duurzame werkkleding bij dupal bedrijfskleding in Waalwijk

Duurzaamheid, sustainability, circulair, MVO, milieuvriendelijk, het zijn zaken die vandaag de dag in elk bedrijf een steeds grotere rol spelen. Het is daarom goed om te weten dat ook bij de keuze voor bedrijfskleding hier bewust mee om kan worden gegaan.

Wat is duurzame bedrijfskleding?

Duurzaam is een breed begrip en begint bij werkkleding met het bieden van kwaliteit. Het bewust kiezen voor materialen die lang meegaan en daardoor minder snel vervangen hoeven te worden. Daarentegen moeten we ook eerlijk zijn. Werkkleding is nog altijd slecht te recyclen, dit heeft te maken met het gebruik van verf, oliën en materialen die nodig zijn om hoogwaardige kwaliteit te bereiken.

Bedrijvig in duurzaamheid

Gelukkig zijn er een groot aantal merken en leveranciers die bewust bezig zijn met het in kaart brengen van de CO2 afdruk die wordt achtergelaten door de productie en levering van werkkleding. Wist u bijvoorbeeld dat er bij de productie van ieder kledingstuk ongeveer 19kg CO2-uitstoot vrijkomt?

Merken als Workman en Tricorp lopen hierin voorop en helpen pro-actief mee aan een duurzamere wereld.

Wat doen merken als WorkMan en Tricorp dan aan duurzaamheid?

WorkMan; let’s make it work!

Om de impact van de Co2– uitstoot bij de productie van uw werkkleding te verminderen, is WorkMan een samenwerking aangegaan met Trees for All. Trees for All plant namens WorkMan bomen in verschillende tropische gebieden én in Nederland. In een notendop komt het erop neer dat je met jouw aankoop bomen plant en meehelpt aan een duurzamere wereld. Voor sommige producten, zoals de Power2Stretch broeken, wordt zelfs de gehele CO2-uitsoot gecompenseerd.

Ook werkt WorkMan samen met BioHighTex, een innovatief project met als doel het reduceren van het gebruik van fossiele ruwe grondstoffen én het verkorten van de supply chain. Het resultaat is een uniek duurzaam doek met de naam: Bio2HighTex. Het bestaat voor 54% uit gerecycled PET, 28% uit Tencel en voor 18% uit vlas. Het is op dit moment het meest duurzame doek in heel Europa welke voldoet aan de eisen voor het produceren van werkkleding.

Tricorp; Reduce, reuse & rewear

Met de REWEAR en RE2050-collectie zet Tricorp de volgende stap in circulaire werkkleding. Kenmerkend voor deze collecties is het gebruik van sterke materialen voor een langere levensduur. Naast de stof, zijn ook de accessoires bijna volledig gemaakt van gerecyclede materialen. Hiermee zet Tricorp de volgende stap naar 100% circulaire werkkleding.

Kies bewust voor duurzame bedrijfskleding bij Dupal

Dupal bedrijfskleding ziet hoe groot het belang van duurzame werkkleding is en werkt samen met deze en andere merken die op dit gebied een stapje extra zetten. Wij proberen u altijd meerdere opties te bieden waaronder minimaal één die duurzaam is. Zo heeft u als klant zelf de keuze. Ons advies? Kies bewust voor duurzaam, zelfs wanneer dat betekent dat dit ietsje duurder is. Dan wordt dit als vanzelf de nieuwe standaard en zullen de prijzen hierin meebewegen.

Zo ziet u maar zelfs de keuze van bedrijfskleding wordt een duurzame keuze! Meer weten? Wij helpen je graag!