Bel +31 (0)416563005 | Whatsapp | E-mail
Login klanten

Ontdek het gemak van het Kleding Management Systeem (KMS)

Voorbeeld kleding management systeem (kms)

Voor de wat grotere bedrijven is het vaak lastig om goed bij te houden of iedereen is voorzien van (de juiste) bedrijfskleding. Om het overzicht te bewaren en de kosten te beheersen bieden wij een Kleding Management Systeem (KMS) aan. Met het gebruik van het KMS is het beheer van de bedrijfskleding voor onze klanten in één keer goed geregeld.

Registratie en uitgifte bedrijfskleding in één programma

Het Kleding Management Systeem biedt jouw organisatie de mogelijkheid om budgetten (geld of punten) te koppelen aan medewerkers. Het is zelfs mogelijk kledingpakketten en budgetten te differentiëren per medewerker, functie of afdeling. Wie toegang heeft tot het systeem en kan bestellen dat bepaal je als bedrijf zelf; van de medewerker zelf tot en met een afdelingshoofd op hoofd inkoop.

Werking Kleding Management Systeem (KMS) in de praktijk

We hebben de (mogelijke) stappen van het bestelproces voor je op een rijtje gezet:

  1. De medewerker logt in met eigen gegevens
  2. Deze ziet zijn persoonlijke kledingpakket en eigen kledingmaten
  3. De medewerker plaats een aanvraag voor de gewenste bedrijfskleding
  4. De beheerder beoordeelt de aanvraag
  5. De medewerker ontvangt een notificatie per e-mail van de status van zijn/haar aanvraag
  6. Na goedkeuring legt het systeem de aanvraag vast en stuurt deze door al bestelling naar Dupal
  7. De medewerker ontvangt een notificatie wanneer de artikelen geleverd zijn en kunnen worden afgehaald
  8. In de beheeromgeving van het KMS zijn uitgebreide rapportages beschikbaar per medewerker, per afdeling of voor de gehele organisatie

Duidelijk overzicht assortiment

Het KMS ziet er in de basis uit als een webshop. Afhankelijk van wie er inlogt ziet deze persoon de kledingstukken en aantallen die voor hem/haar beschikbaar zijn (in een samen afgestemde periode van bijvoorbeeld een jaar). Wanneer medewerkers zelf online de gewenste kledingstukken kunnen bestellen dan kunnen ze nooit meer bestellen dan is ingesteld.

Opdruk bekend = snel leveren

Het bij Dupal bekend zijn van de verschillende opdrukken die horen bij de kledingstukken zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen bij een bestelling. Veel bestelde kledingstukken en maten hebben we zelfs op voorraad liggen. Maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van de hoeveelheid kleding die jaarlijks besteld wordt.

Inzicht, rapportage en analyse

Het systeem geeft inzicht in de hoeveelheid bestelde kleding (de kledinguitgifte). Zo is het duidelijk wie welke kleding heeft besteld en geleverd gekregen. Binnen het systeem bestaan ook uitgebreide mogelijkheden voor het maken van rapportages en analyses. Hiermee krijg je als bedrijf meer inzicht in het volledige kledingbeheer proces. Eventuele aanpassingen en verbeteringen kunnen hierdoor op basis van cijfers worden doorgevoerd. Gebruik van het KMS geeft inzicht en maakt controle ook een stuk eenvoudiger.

Een Kleding Management Systeem (KMS) ontzorgt

Gebruik maken van het Dupal KMS-systeem ontzorgt. Of de hrm-manager nu de kledingsets besteld via het systeem. Of wanneer het personeel zelf bestellingen plaatst binnen de vastgestelde kaders, iedereen krijgt dezelfde kledingstukken geleverd. Bij Dupal bedrijfskleding zorgen we ervoor dat deze worden voorzien van de juiste opdruk en snel worden geleverd.

Kies voor de efficiency van een Kleding Management Systeem (KMS)

Wil je weten of het KMS-systeem ook uitkomst biedt voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.