Bel +31 (0)416563005 | Whatsapp | E-mail
Login klanten

Kies de juiste werkschoenen of veiligheidsschoenen

werkschoenen veiligheidsschoenen hoe maak je juiste keuze

Werkschoenen, veiligheidsschoenen, schoenen met een stalen neus of metaalvrij zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, te herkennen aan de veiligheidsnormeringen. Wij leggen je graag uit wat deze normeringen betekenen.

Overzicht veiligheidsnormeringen / S classificering

  • S1: deze schoenen hebben minimaal een veiligheidsneus, zijn antistatisch en nemen energie op in de hak. Schoenen met klasse S1 zijn geschikt voor werk in een droge omgeving.
  • S1P: deze schoenen hebben een veiligheidsneus, zijn antistatisch, nemen energie op in de hak en hebben een veiligheidszool. Deze schoenen zijn geschikt voor werk in een droge omgeving waar scherpe voorwerpen op de grond liggen.
  • S2: deze schoenen hebben minimaal een veiligheidsneus, zijn antistatisch, nemen energie op in de hak en hebben een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. Deze schoenen zijn geschikt voor werk in vochtige omstandigheden of plaatsen waar het vochtig kan worden (buiten).
  • S3: deze schoenen zijn waterbestendig en hebben een veiligheidsneus- en zool. Deze schoenen zijn in alle werkomstandigheden geschikt.

Extra bescherming van je voeten met werkschoenen

Veiligheidsschoenen zijn speciaal gemaakt om je extra bescherming te bieden tijdens het werk. In een groot aantal vakgebieden is het zelfs verplicht om werkschoenen te dragen. De neus is verstevigd met staal, aluminium of kunststof. En de zolen hebben een extra antislip profiel zodat de kans op uitglijden wordt verminderd.

Het is ook mogelijk te kiezen voor veiligheidsschoenen met een verstevigde zool. De zool van de veiligheidsschoen is zo sterk dat deze scherpe voorwerpen niet doorlaat. Vraag na of zoek uit aan welke eisen jouw veiligheidsschoenen moeten voldoen. Zo maak je de juiste keus in het veiligheidsniveau van jouw werkschoenen.

Laag, middelhoog of hoog

Werkschoenen zijn verkrijgbaar in 3 hoogtes; een laag model, een middelhoog model en een hoog model. Afhankelijk van de werkzaamheden en wat je zelf fijn vindt dragen maak je een keuze. Bij een hoog model ben je wel beter beschermt tegen het omzwikken van voet/hiel.

Moet je elke dag door voor veiligheidspoortjes?

Werk je in een magazijn met waardevolle voorraad dan is de kans groot dat je elke dag door een veiligheidspoortje moet. Hier word je gescand op aanwezigheid van (metalen) spullen. Om te voorkomen dat je elke dag je schoenen uit moet trekken is het handig om te kiezen voor een metaalvrije werkschoen. Vind je het fijner om toch metalen bescherming in je werkschoen te hebben? Dan kun je kiezen voor een handig twist sluit systeem. Hiermee kun je je schoenen supersnel aan en uittrekken.

Kies voor comfort

Het allerbelangrijkste is nog wel dat je schoenen goed passen en lekker zitten. Check of de door jou gekozen schoen genoeg comfort en ondersteuning biedt aan je voeten. Kijk ook of er eventueel een uitneembaar voetbed is en of de schoen de transpiratie goed afvoert. Ook dit beschermt je voeten en is beter voor je gezondheid.

Veiligheidsschoenen op voorraad

Dupal Bedrijfskleding is dealer van diverse merken veiligheidsschoenen zoals Safety Jogger, Red Brick en Dunlop. Werkschoenen zijn niet alleen praktisch maar zien er vandaag de dag zeker ook hip uit.

Weet je welk merk schoen je nodig hebt en welke maat dan kun je je veiligheidsschoenen eenvoudig bestellen in onze webshop. Weet je niet welke schoen je moet kiezen? Bezoek dan onze showroom in Waalwijk. Daar kun je schoenen passen en direct meenemen. Wij helpen je graag in het maken van de beste keus voor werkschoenen of veiligheidsschoenen.