Bel +31 (0)416563005 | Whatsapp | E-mail
Login klanten

Trends en ontwikkelingen in bedrijfskleding

trends en ontwikkelingen bedrijfskleding 2023

Ook in de bedrijfskleding industrie zijn trends en ontwikkelingen zichtbaar. Wij praten u graag bij over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van pasvorm, materiaalgebruik en de trends op het gebied van bedrijfskleding. Wij zien een steeds meer focus op het geven van invulling aan draagcomfort met lichtgewicht en stretch stoffen. En we zien dat producenten hard werken om hun kledingproductie zo duurzaam mogelijk te maken!

Trends

Een duidelijke trend die we in de bedrijfskleding zien is dat er steeds meer kleding beschikbaar is gemaakt van nieuwe stoffen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de stretch stoffen. Steeds vaker verwerkt in bijvoorbeeld werkbroeken. De nieuwe stoffen zijn comfortabel om te dragen en vaak licht van gewicht, super sterk en snel droog na het wassen.

Het gebruik van gerecyclede materialen als grondstof zien we ook steeds vaker. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gerecyclede frisdankflessen, de rPET fles. Het merk Workman produceert een groot deel van de collectie volledig CO2 neutraal. Ook andere merken werken hard aan duurzaamheid.

Ook zien we dat de modewereld steeds meer invloed krijgt op bedrijfskleding. Of je nu een man of vrouw bent, iedereen wil er op het werk ook hip, netjes en verzorgt uitzien met goed passende en lekker zittende kleding. Bij Dupal weten we precies welke kleding voldoet aan deze trends. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de overblouse, die nonchalant over een t-shirt of zelfs een hoodie gedragen wordt.

Ontwikkelingen

Zoals eerder aangegeven gaan de ontwikkelingen op het gebied van materialen, duurzaamheid, recycling en re-use erg snel. Dupal volgt daarom projecten zoals het Bio2HighText project  op de voet. Dit is een interessante ontwikkeling die mogelijk tot een verandering in de bedrijfskledingindustrie gaat zorgen .

 Ook is het goed om te checken of een kledingstuk is voorzien van een duurzaamheidslabel zoals Oeko-tex. Het lastige is dat elk merk zijn eigen duurzaamheidslabel voert en hier op eigen wijze invulling aangeeft. In een wereld waar duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen geeft Dupal bedrijfskleding al haar klanten pro-actief advies en begeleid hen zodat de juiste keuzes worden gemaakt.

Laat je adviseren door Dupal bedrijfskleding

Wil je weten of de bedrijfskleding van jouw bedrijf nog aansluit op de laatste trends en ontwikkelingen? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.